Условия эксплуатации

1. Informații despre site

1.1. Site-ul linx.crji.org este proprietatea Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație prin sucursala Linx, cu sediul în Aleea Platanului nr 9, București, cod fiscal 16232538, numită în continuare Linx.

1.2. linx.crji.org este un portal web dedicat publicării investigațiilor jurnalistice independente realizate cu echipa proprie de jurnaliști și promovării trainingurilor de journalism organizate de către CRJI și parteneri.

linx.crji.org abordează numai subiecte independente, a căror tema este stabilită în ședințele de redacție interne și folosește informații din unelte publice și proprii.

2. Proprietatea Intelectuală

2.1 Conținutul și design-ul linx.crji.org, inclusiv bazele de date accesibile prin intermediul său, sunt proprietatea Centrului Român pentru Junralism de Investigație și sunt protejate prin legislația româna în vigoare cu privire la drepturile de autor și drepturile conexe. Pentru textele și informațiile postate de către utilizatori la “comentarii” responsabilitatea asupra acestora aparțin în totalitate celor care au publicat acea informație. În cazul conținutului preluat de la parteneri pe baza acordurilor încheiate, acestea sunt identficate prin menționarea numelui partenerului lânga textul sau imaginea respectivă.

2.2 Responsabilitatea pentru textele, imaginile și documentarele video publicate pe site-ul linx.crji.org revine în exclusivitate autorilor, jurnaliștilor care le semnează.

2.3. Conținutul linx.crji.org poate fi folosit doar pentru uzul dvs. personal, iar acțiunile descrise mai jos nu sunt permise în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea linx.crji.org:

a. îndepărtarea însemnelor care identifică dreptul de autor al linx.crji.org asupra conținutului;
b. modificarea, publicarea, transmiterea, retransmiterea în orice mod sau formă, precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastră;
c. reproducerea sau stocarea conținutului, precum și trimiterea acestui conținut către orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informației, dacă scopul acestei activități este unul comercial.

2.4. Este interzisă orice utilizare a conținutului linx.crji.org în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislația în vigoare. Cererile de utilizare a conținutului în alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise adresându-vă la contacte-le din pagina de Contact.

2.5. În condițiile în care considerați că un anumit conținut aflat pe site-ul linx.crji.org încalcă drepturile dvs. la proprietatea intelectuală, dreptul la viață privată, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteți rugați să ne contactați menționând care sunt drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor linx.crji.org să acționeze în conformitate cu dispozițiile legale conform Legii 365/2002 privind comerțul electronic.

2.6. În cazul operelor publicate de utilizatori, linx.crji.org funcționează într-un regim de găzduire gratuită și ca atare nu putem fi făcuți responsabili pentru conținutul pus de terțe persoane pe serverul nostru. Scopul site-ului linx.crji.org este informarea cititorilor noștri în mod legal, însă există posibilitatea ca un anume conținut postat de utilizatorii înregistrați să încalce drepturile terților. În aceste condiții vă rugăm sa ne semnalați menționând drepturile încalcate, pentru a permite administratorilor linx.crji.org să acționeze în conformitate cu dispozițiile legale conform art 14 din Legea 365/2002 privind comerțul electronic.

2.7 Utilizatorii linx.crji.org înțeleg faptul că sunt responsabili de orice conținut publicat de către ei pe platforma oferita de linx.crji.org, și că sunt singurii care pot fi trași la răspundere de autoritățile competente pentru încalcarea oricarui act normativ, indiferent că vorbim de comentariile publicate, materialele jurnalistice încărcate pe platforma linx.crji.org sau orice alt tip conținut.

3. Suspendarea accesului

linx.crji.org poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să blocheze accesul dvs. la conținutul siteului sau la o parte a acestui conținut.

4. Schimbări ale site-ului

linx.crji.org își rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau șterge în orice moment porțiuni ale conținutului său. De asemenea, linx.crji.org își rezervă dreptul de a restricționa accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul său conținut.

5. Înregistrare, parole și responsabilități

5.1. Accesul dvs. la serviciul “Baza de date” sau unele facilități din cadrul site-ului necesită înregistrarea dvs. cu un nume de utilizator și o parolă. Acestea vă vor fi trimise de către administratorii noștri în urma semnării unui contract. Vă recomandăm să nu dezvăluiți nimanui această parola. linx.crji.org nu va cere niciodată parola conturilor dvs în mesaje prin poșta electronică sau telefon.

5.2.Nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantată a fi 100% sigură. În consecință, linx.crji.org nu poate asigura sau garanta securitatea informațiilor transmise de dvs. către noi, către și de la serviciile noastre online. Vă avertizăm așadar că orice informație trimisă către noi se va face pe propriul dvs. risc.

6. Aprobarea comentariilor

linx.crji.org își rezervă dreptul de a nu aproba sau de a dezactiva (fără posibilitatea ulterioara a utilizatorilor de a le reactiva) acele informații sau comentarii trimise spre publicare sau publicate care contravin termenilor și condițiilor de utilizare, care sunt în afara subiectului articolului principal sau pe care le consideră, în mod unilateral, ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase, neadecvate sau dăunatoare, sub orice formă, propriei imagini, partenerilor sau terților.

Utilizatorul este singurul responsabil pentru conținutul mesajelor trimise spre publicare. Pentru aceasta, trebuie să știți că postarea sau transmiterea de comunicări sau informații prin intermediul platformelor de comunicație puse la dispoziție de linx.crji.org este supusă prezentelor Termeni și Condiții și informațiile pot să nu apară pe platforma linx.crji.org, dacă acestea nu sunt aprobate de către unul dintre angajații linx.crji.org.

De asemenea, utilizatorul trebuie să înțeleagă că nu poate publica, transmite sau face referire către utilizatorii sau membrii linx.crji.org nici un fel de mesaj comercial nesolicitat, mesaje cu informații confidențiale, mesaje care conțin viruși sau orice alte secvențe de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot întrerupe, elimina sau limita funcționalitatea linx.crji.org, mesaje de tip de “joc piramidal” sau orice altă activitate menită a înșela încrederea unor alte persoane ca și orice mesaje care conțin texte ilegale, imorale, injurioase, amenințătoare, abuzive, indecente, care încalcă în orice fel dreptul de proprietate intelectuală sau alte drepturi pe care le poate avea un terț.

7. Preluarea subiectelor și a informațiilor

linx.crji.org își rezervă dreptul de a tria informațiile, sesizările sau plângerile formulate de către cititori. Nu toate acestea vor deveni materiale jurnalistice, iar linx.crji.org  nu se obligă să răspundă la toate mesajele și nici să înapoieze materialele trimise la redacție sub orice formă. Subiectele materialelor jurnalistice sunt alese întotdeauna de către membri noștri în mod independent.

8. Modificarea prezentelor Termeni și Condiții

linx.crji.org își rezervă dreptul să schimbe acești termeni, modificând versiunea și data adoptării noului regulament fără îndeplinirea unor alte formalități.

9. Legea guvernantă

Drepturile și obligațiile părților, impuse de prezentele termeni și condiții, precum și toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate și guvernate de legea româna în vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre soluționare în fața unui arbitru, iar în condițiile în care părțile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru în termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competența va reveni instanțelor românești.