Despre

LINX s-a lansat în iunie 2015 și este un proiect al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație – CRJI.

Scopul nostru principal este definit de profesionalizarea și promovarea jurnalismului de investigație, aproape inexistent in Romania.

LINX beneficiază de sprijinul, expertiza și reputația CRJI, membru fondator al Global Investigative Journalism Network și colaborator al International Consortium of Investigative JournalistsLINX are acces la resurse și baze de date la care organizațiile obișnuite de presă nu au. Dar, cea mai importantă resursă este omul.

LINX și-a creat o echipă de jurnaliști pentru care nu există noțiunea de interese economice și politice așa cum există în multe instituții mass-media. Finanțarea externă permite autonomia editorială și munca la cele mai înalte standarde jurnalistice. Vrem să demonstrăm că practicarea jurnalismului independent la standarde ridicate nu este un lucru dificil.

LINX acoperă un mare gol al presei autohtone, pentru că în România încă nu există un boutique jurnalistic de investigație. Piața articolelor de investigație realizate independent este aproape inexistentă. Veniturile din publicitate sau influențele politice alterează calitatea și orientarea produsului jurnalistic din instituțiile mass-media.

LINX promovează principiul liberei inițiative, pentru că temele abordate vin dinspre reporter. Ne-am propus să oferim publicului subiecte pe care presa românească nu le abordează din diferite motive.

Noi nu ne alinem agendei editoriale impuse de către politicieni. Ca și până acum, noi creăm dezbatere prin articolele noastre.