Monopol rusesc asupra pieței de cereale

Terminal Trans-Oil

Grupul de companii “Trans-Oil” controlat de cetățeni ruși deține monopolul absolut al exportului de cereal în Republica Moldova de la stocare, la transport intern pe cale ferată și apoi la exportul pe cale maritimă prin Portul Giurgiuleşti. Portul și infrastructura, căile de acces, înclusiv tronsonul de cale ferată au fost construite pe bani publici. Compania este specializată în producția făinii, a uleiurilor vegetale și stocarea grâului și  deține cunoscutul brand moldovenesc „Floarea Soarelui” SA, principalul producător al uleiului „Floris”.

Vazha Dzashi și Vlad Plahotniuc

Trans-Oil, format din offshore-uri înregistrate în Elveția sau Cipru și societăți pe acțiuni sau SRL-uri din Republica Moldova, Ucraina și România. Holdingul este condus de Vazha Dzashi, născut în Georgia (URSS), deținător de cetățenie triplă rusă, americană și a Republicii Moldova. El este membru al Consiliului de Administrare al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri a lui Vlad Plahotniuc, om foarte apropiat de Guvernul de la Chișinău. El îl consiliează pe premierul Pavel Filip în probleme economice pentru regiunea țărilor arabe.  Acesta si-a facut studiile la New York (USA), dupa care la Moscova (Rusia) si Cairo (Egipt). Are un Master in Business si Administrare la „Indiana University”. Presa a scris că în afara de Republica Moldova, grupul are afaceri prospere în Rusia și Kazahstan. În trecut, Vaja Jhashi a fost prim-vicepreședinte al Consiliului de Administrație al băncii Victoriabank, pe când președinte al Consiliului era Vlad Plahotniuc, dar și acționar la OTIV Prime Holding, companie care aparține tot lui Plahotniuc.

Un alt episod care îi leagă pe Jhashi și Plahotniuc, potrivit jurnal.md, este că, la începutul anului 2015, pe 28 februarie, au zburat împreună în Kârgâzstan cu avionul de la Nobil Air, compania businessmanului Ilan Shor. Au ajuns la miezul nopții în Biskek, unde au stat doar câteva ore, și au revenit împreună la Chișinău. Peste două săptămâni, președintele Kârgâzstanului, Almazbek Atambaev, a întreprins o vizită-fulger în Moldova, având o întrevedere secretă cu Plahotniuc. Scopul celor două vizite și interesele care stau în spate au rămas învăluite în mister. Jurnaliști din Kârgâzstan spun că Plahotniuc și oamenii săi îi ajută președintelui kârgâz să-și scoată aurul din țară și să-și transfere afacerile în zone off-shore.

Vaja Jhashi

Chiar la începutul anului 2018, pe 30 ianuarie, Vaja Jhashi, l-a însoțit pe Prim-ministrul Pavel Filip într-o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite. Acolo delegația moldovenească a avut o întrevedere cu prințul moștenitor al Abu Dhabi, Șeicul Mohammed bin Zayed. Întrebat ulterior cum motivează prezența milionarului moldovean în componența delegației în Emiratele Arabe Unite, Pavel Filip a declarat că Vaja Jhashi este singura persoană pe care o cunoaște care vorbește fluent araba și care este bine informată la capitolul activitate economică în țările din Golf.

Vaja Jhashi și Pavel Filip

Adjunctul lui Vaja Jhashi, vicepreședintele Grupului Trans Oil, Mihail Caraseni, este consilierul președintelui Dodon în problem economice, fiind membru al Consiliului Economic de pre lângă președintele R.Moldova.

El este și fratele deputtatului din Partidul Democrat Demian Caraseni.

Vaja Jhashi in compania lui Voronin si Dodon

Afacerea Trans-Oil în Moldova

Holdingul Trans-Oil deține 16 silozuri pe teritoriul R. Moldova cu o capacitate de circa 500.000 de tone (din cele 44 de silozuri existente) și încă unul în Portul Reni, Ucraina, precum și cele achiziționate  în România din cadrul fostului grup Racova, deținut anterior de către Adrian Porumboiu.

Centrului de Investigații Jurnalistice  a investigat acest subiect.

Grupul de Companii Trans Oil

În Consiliul de administrare intră și un fost ambassador al SUA în R.Moldova Asif Chaudhry. Asif Chaudhry a fost  ambasadorul SUA în Republica Moldova în perioada anilor 2008 – 2011. În iulie 2011, Marian Lupu l-a decorat cu ordinul de onoare pentru „dezvoltarea și aprofundarea relațiilor de prietenie și cooperare moldo-americană”.  Potrivit experților, liderul PD Vlad PLahotniuc ar fi influențat decizia privind numirea lui Chaudhry în funcție, în semn de recunoștință pentru „anumite servicii”. În martie 2018, Chaudhry a participat, alături de speakerul Andrian Candu, la conferința interparlamentară „Georgia, Moldova, Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”, ce s-a desfășurat la Chișinău.

Plahotniuc si fostul ambasador SUA in Moldova, Chaudhry

Grupul TRANS OIL anunță de asemenea că a  crescut capacitatea de transbordare la Portul Internațional Liber Giurgiulești și a adus-o la 1.600.000 de tone de produse agricole pe sezon.

Mai multe foto și info pe pagina web a grupului.

În Republica Moldova, conform Registrului de Stat al persoanelor juridice, ”Trains Oil” SRL a fost deschisă în R. Moldova, în 1997, ca filială a firmei americane Trans Oil LTD. Compania a fost înregistrată în Republica Moldova de Vazha Dzashi din Rusia, care a fost singurul proprietar până în 2006. În 2006, Dzhashi a cedat dreptul de proprietate asupra holdingului unei societăți anonime, Visions Holding S.A., înregistrată la 18 octombrie 2004, la Geneva. Directoarea firmei este Evghenia Ursu, cetăţeană a Federaţiei Ruse, persoană apropiată lui Dzhashi, iar preşedintele consiliului de administraţie este un anume Gregorio Fazzone. Numele acestora apar în calitate de fondatori și administratori ai mai multor offshore-uri asociate grupului de companii Trans-Oil. În prezent SRL Trans Oil din Moldova e condusă de Maria Korobanenco, despre care se cunoaște că este administratoare la o altă firmă din acest grup Trains-Oil Commodites.

Trains-Oil Commodites a fost înregistrată în 2017, pe aceeași adresa mun. Chişinău, sec. Centru, str. Tolstoi Lev, 27. Este fondată de Compania ”Aragvi Holding Internațional LTD”.

Societatea Visions Holding S.A. este fondatoare şi proprietară a unei serii de întreprinderi în R. Moldova. Este vorba în principal despre societăţi care au în proprietate silozuri: ÎM Moldogranum, ÎCS Kelley Grains, SA Elevator Kelley Grains, SA Elevatorul Iargara. Un alt offshore important asociat companiei Trans-Oil este Trezeme Limited, fondator şi cofondator al unei alte serii de firme care deţin în proprietate silozuri: ÎCS AnenGrain-Group SRL, ÎCS Flograin SRL, SRL Agrofloris-Nord, ÎCS UleiNord SRL, ÎCS Unco-Cereale SRL şi ÎCS Transbulk Logistics SRL.

Filiera cecenă

ÎCS Trans Bulk Logistics SRL (doc) este proprietarul terminalului cerealier din portul Giurgiuleşti și e administrat de cecenul Azamat Misirbiev, cu cetățenie rusă. Compania este deșinută de două companii înregistrate în Cipru: Societatea cu Răspundere Limitată “Nelway Limited” și Societatea cu Răspundere Limitată “Trezeme Limited”.

Azamat Misirbiev este fondator la o altă companie înregistrată în R.Moldova ”Agrounion Com” SRL, fondată în 2017 și specializată în cultivarea … orezului.

Fratele acestuia Arbi Misirbiev este fondator al companiei Trans-Oil Investments LLC. Este vorba despre o familie de ceceni originară din Groznîi.

Împreună cu un alt frate Misirbiev Shaid, cei doi Misirbiev Azamat și Misirbiev Arbi, figurau ca și fondatori la un alt agent economic Întreprinderea cu capitakl străin Soyola Exim SRL, fondată în 2014, dar lichidată între timp.

Extindere în România

Pentru extinderea afacerilor sale în România, Dzhashi a folosit o altă societate anonimă, Delta Commodity&Financial Services SA, condusă de acelaşi Gregorio Fazzone și o anume Olivia Ludwika Chenaud.

În 2015, Trans-Oil-ul a intrat și în România, cumpărând grupul Racova de la omul de afaceri Adrian Porumboiu, cu toate silozurile, fabricile de ulei și drepturile de arendă a terenurilor. Prețul oficial al tranzacției nu a fost dezvăluit, însă presa din România l-a estimat în jurul sumei de 150–180 de milioane de dolari. Nici bine intrați pe piața UE, Trans-Oil nu îşi achită plățile către proprietarii de terenuri. „Sunt neplăcut surprins să aflu că mulți dintre proprietarii de terenuri, în noile condiții, nu și-au primit drepturile ce li se cuveneau prin contract, iar din cauza inerţiei acest lucru mi se reproşează mie. Acesta este suficient motiv să vin să le spun că nu mă mai ocup de această afacere și să le reamintesc că, timp de 18 ani, am avut o colaborare excelentă cu toată lumea”, a declarat recent afaceristul român Adrian Porumboiu, citat de economica.net.

Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu, pe fondul datoriilor din 2014,  și-a vândut majoritatea acțiunilor pe care le deținea în firmele din grupul Racova unei companii elvețiene controlată de Vazha Dzhashi. Tranzacția s-a încheiat în anul 2015.

APIA a dat, în martie 2015, o sancțiune firmelor lui Porumboiu pentru o serie de nereguli depistate la un control al Curții Europene de Conturi la fermele sale de animale.  Ca să iasă la liman, Porumboiu a semnat în august 2015 un memorandum prin care vindea pachetul majoritar de acțiuni ale firmelor din grupul Racova către Delta Commodity and Financial Services (DCFS) S.A, o societate anonimă cu sediul la Geneva.

Delta Commodity and Financial Services (DCFS) este o societate anonimă deschisă în 2008 la Geneva, cu scopul de a administra grupul de firme Trans-Oil, care controlează afacerea cu cereale din Republica Moldova.

Conform documentului, Delta Commodity devine acționarul majoritar al firmelor care dețineau fabrica de ulei și silozurile, dar și terenuri arendate de circa 40.000 de hectare, iar Porumboiu – cu ferme, mori, fabrici de pâine şi o vinărie.

Delta Commodity şi-a asumat obligaţia să plătească, în circa patru luni, cel puţin 75% din datoriile înregistrate de firmele lui Porumboiu, dar în primul rând cele ale firmelor cu care rămânea omul de afaceri român în urma tranzacției. Documentul de vânzare-cumpărare nu indică însă suma datoriilor. Porumboiu spune altceva: „A fost un contract clar. Primul lucru esențial era să fie plătite toate datoriile grupului de firme după care să se facă un transfer de business”.

Adrian Porumboiu spune că reprezentații Delta Commodity nu și-au respectat obligațiile din contract și i-a dat în judecată în 2016: „Eu mi-am respectat cu strictețe tot din contract, ei nu au făcut absolut nimic, nici măcar 5%”, susţine el.

Delta Commodity l-a avut ca garant în tranzacție pe Vazha Dzhashi (51 de ani), deținător al mai multor cetățenii: rusă, americană și moldovenească, care mai apare în acte cu numele de Vaja Jhashi.

Babylon Overseas

La un an distanță, Delta Commodity a vândut aproape tot către o firmă înregistrată în Emiratele Arabe – ”Babylon Overseas”. Compania a fost fondată cu aproape patru luni înainte de tranzacție în regiunea Sharjah (Emiratele Arabe Unite) – un paradis fiscal opac. Fondatorul companiei este moldoveanul Ghenadie Ostrovețchi, care are legătură cu grupul Trans-Oil din Republica Moldova. El a fost asociat în fabrica de ulei „Floarea Soarelui” din Bălți, iar soția lui, Stela Ostrovețchi, este directoarea acestei întreprinderi care face parte din grupul Trans-Oil. În 2013, Președintele Timofti a decorat-o pe Stela Ostrovetchi cu distincția Meritul Civic.

În martie 2017, Ghenadie Ostrovețchi a fost înlocuit de un anume Muahammad Imran Abbasi.

Potrivit lui Valeriu Cojocaru, director Comcereal SA, Abbasi ar fi un partener de afaceri de-al lui Vazha Dzhashi. El ar fi  devenit în locul lui Ostrovețchi acționar majoritar la la Babylon Overseas, după ce i-a împrumutat bani lui  Vazha Dzhashi care ulterior s-au transfromat în acțiuni.

În aprilie 2018 Porumboiu declara despre moldovenii care i-ar fi preluat afacerea că ”“domnia” moldovenilor de la Trans Oil, la Comcereal, s-a încheiat”. El a spus că firma Babylon Overseas care a cumpãrat în 2015 actiunile SC Racova SA si implicit activele Comcerealului, nu existã, motiv pentru care a reziliat contractele cu Delta Comodity.

Porumboiu spune că a obtinut dovada de la Ambasada din Emiratele Arabe Unite, acolo unde firma este înregistratã. Într-o declarație făcută publicî în mai current Poruboiu declara că ”grupului infracțional condus de la București și Chișinău are intenția de a pune mâna pe subvenția APIA 2017 Comcereal”.

Ingineri financiare

După tranzacția din Romania, Dzhashi a făcut o altă inginerie financiară. Printr-o firmă înregistrată în Luxemburg – Trans-Oil Enterprise Holding – a cumpărat o parte din datoriile înregistrate de firmele lui Porumboiu. Ca să facă asta, firma luxemburgheză a luat mai multe împrumuturi de milioane de euro. Banii au venit de la firme înregistrate în paradisuri fiscale.

De exemplu, în octombrie 2015, Trans-Oil Enterprise Holding a primit, cu titlu de împrumut, suma de 30 de milioane de dolari de la Palanca Limited – un offshore înregistrat Insulele Virgine Britanice. Din acești bani a cumpărat de la Banca Comercială Română (BCR) o creanță de aproximativ 45 de milioane de dolari cu suma de 25.000.000 de dolari.

Credite de milioane pe seama silozurilor

În urma gajărilor succesive ale silozului de la Ceadâr-Lunga, grupul de firme Trans-Oil a obținut, între 2007 și până în prezent, credite în valoare de 60 de milioane de dolari, 26 de milioane de euro și 40 de milioane de lei moldovenești. În urma gajării silozului de la Iargara, Trans-Oil a obținut credite în valoare de 50,5 milioane de dolari, în perioada 2007–2012. O parte din această sumă, 20 de milioane de dolari, a fost contractată și restituită în aceeași zi către fondul de investiții – Deutsche Investitions (DEG), la 3 decembrie 2012.

Aceste împrumuturi apar exact în momentul în care la Bursa de Valori a R. Moldova a înregistrat vânzări de acțiuni ale Silozului Iargara către Ceba Grup SRL, exponent al holding-ului Trans-Oil. În cazul silozului de la Căuşeni, Trans-Oil a contractat, în 2014, un credit de 25 de milioane de dolari din partea BERD. Ceea ce este însă interesant este faptul că holding-ul Trans-Oil a mai obținut un credit de 155 de milioane de dolari de la un grup de creditori internaționali, garantat de către offshore-ul Aragvi Holding International, societate anonimă ce face parte din grupul Trans-Oil, companie calificată de site-urile de profil drept una „foarte mică”.

Piața României și piața UE blocate pentru producătorii de cereal din Moldova    

Este imposibil să treci de Trans-Oil în Portul Giurgiulești, din care cauză accesul la piața din România se poate face numai terestru, cu ajutorul camioanelor, ceea ce implică costuri extrem de mari, iar cantitățile de cereal sunt mici și procedurile anevoioase.

Unul dintre exportatorii de cerereale, Vasile Gajiu, spune că piaţa UE, mult mai sigură, este blocată pentru majoritatea exportatorilor de cereale din R. Moldova. „Puterea  favorizează de ani buni Trans-Oil-ul. Mai întâi, acest sprijin s-a manifestat prin acordarea de vagoane pentru transportarea cerealelor. Pentru a evita aceste piedici pe viitor, am cumpărat maşini cu care transportăm cereale la Reni şi Galaţi, deoarece Portul Giurgiuleşti este controlat de Trans-Oil. Suntem obligaţi să mergem la Reni şi Galaţi, cu maşinile, ceea ce este costisitor. Cea mai bună cale de export de cereale este cea maritimă, statul trebuie să creeze condiţii egale pentru toţi exportatorii. Dacă nu ar exista monopol, preţul la grâu ar fi mai mare, de aceea această companie [Trans-Oil] se străduieşte să controleze piaţa din R. Moldova, pentru a păstra preţurile mici”, a afirmat Gajiu într-o investigație a Centrului de Investigații Jurnalistice.

Producătorul şi exportatorul Alexandru Vitan, patronul SRL Vitanimpex-Agro. Acesta a avut o serie de procese cu ÎCS „FFA Trans Oil LTD” din cauza că nu a reuşit să-şi achite datoriile către această companie. Alexandru Vitan s-a stabilit la Galaţi, deoarece nu mai putea  să-şi continue afacerile în R. Moldova, întrucât  rămăsese doar cu datorii, „din cauza companiei Trans-Oil”.