Aeroportul Internațional Chișinău pe mâna rușilor

Concursul

Concursul pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău desfășurat în 2013 a fost unul închis. Comisia guvernamentală de organizare a concursului a selectat, în şedinţa din 26 iunie 2013, şapte candidaturi – potenţiali participanţi la concurs, expediind în adresa lor invitaţiile de participare la concursul închis de selectare a concesionarului. Aceștia au fost: Compania ”Vnukovo-lnvest”, Moscova, Federaţia Rusă,  S.R.L. ”UK Komaks”, Habarovsk, Federaţia Rusă, ”Aeroportul din Paris”, ”Heathrow Airport Holdins” din Marea Britanie, ”Flughafen Wien AG” din Austria, ”AENA International” din Spania și ”Houston System Aeroportuar”, SUA.   Însă doar cele două companii din Rusia, şi anume ”Vnukovo-Invest” şi ”UK Komaks” au prezentat ofertele, dar prima nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi acceptată. În şedinţa din 7 august 2013, Comisia de concurs a deschis ofertele şi a iniţiat procedura de evaluare a acestora, desfăşurată în cadrul a câteva şedinţe ulterioare. Astfel, s-a constatat că oferta depusă de S.A. „Mejdunarodnîi Aeroport Vnukovo”/Compania „Vnukovo-lnvest” nu a fost întocmită conform rigorilor stabilite în caietul de sarcini. (doc Raportul privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău, publicat în Monitorul Oficial, în septembrie 2013).

Câștigătorul – SRL ”Avia Invest”

Dreptul de concesiune pentru o perioadă de 49 de ani a Aeroportului Internațional Chișinău i-a revenit unui SRL din R.Moldova ”Avia Invest”, o companie anonimă, fondată de un aeroport din Rusia și o uzină rusească de producere a locomotivelor. ”Avia invest” nu a participat la concurs si care nici nu era când a fost anunțat concursul, dar avea printre fondatori unul dintre participanții la concurs, singurul care a depus pachetul de documente – S.A. ”Aeroportul Habarovsk” (АО «Хабаровский аэропорт»), reprezentată de S.R.L. ”UK Komaks”  (ООО «УК КОМАКС»), ambele cu sediul în orașul Moscova.

Asociația persoanelor juridice „Avia Invest” a fost fondată de „Habarovski Aeroport” și „Kolomenski Zavod”, pe 2 august 2013 (vineri), și-a depus actele de participare la concursul de concesionare pe 5 august (luni), data-limită. Pe 30 august, Agenția Proprietății Publice, în persoana vicedirectorului Angela Susanu, semna deja contractul de concesionare a Aeroportului cu SRL „Avia Invest”, o firmă cu același nume, dar care nu a participat la concurs, în schimb avea în calitate de fondatori aceleași companii rusești. Cotele părți era împărțite în mod egal de Aeroportul Habarovsk SA şi Kolomensky Zavod SA.

Compania avea un capital de 5.400 de lei, astfel încât nu corespundea cerinţelor impuse de concursul de concesiune a aeroportului, potrivit căruia firma concesionară trebuia să aibă un capital de 5 milioane de euro. Abia pe 28 august 2013, fondatorii decid să majoreze capitalul Avia Invest până la 85.107.400 milioane lei (5 milioane de euro la cursul de atunci). Garanţia bancară a fost emisă de Unibank, una din cele trei bănci implicate în frauda bancără.

SA ”Aeroportul Habarovsc”/SRL „UK Komaks”

S.A. ”Aeroportul Habarovsk” (АО «Хабаровский аэропорт»), reprezentată de S.R.L. ”UK Komaks” (ООО «УК КОМАКС»), ambele cu sediul în orașul Moscova.

Aceste companii rusești au fost  folosite, după cum s-a dovedit ulterior, doar pe post de „pistă de decolare” pentru interesele unor businessmeni locali, care se ascund astăzi în spatele unor off-shore-uri britanice și olandeze.

Compania rusă „UK Komaks”, cea care administrează „Habarovski Aeroport”a investit  2,5 milioane de dolari în capitalul social al „Avia Invest”. Ulterior aceasta și-a recuperate investiția cu vârf și îndesat. După ce a vândut 45 la sută din acțiunile sale la „Avia Invest” off-shore-ului britanic „TB TEAM Management”, compania a rămas cu acțiuni în valoare de 250 de mii de dolari. La începutul anului 2014, chiar înaintea tranzacției cu off-shore-ul, „Avia Invest” a procurat de la „UK Komaks” „servicii de consultanță în domeniul dezvoltării activității aeroportuare” în valoare de 334,2 mii de dolari. Nu se cunoaște ce au presupus aceste servicii, achiziționate la doar o lună după ce „Avia Invest” a preluat AIC.

Tranzacții și schimbări de proprietari

În doar doi ani de zile, SRL „Avia Invest” și-a schimbat de trei ori proprietarii. La șase luni de la semnarea contractului de concesionare a Aeroportului, din fondatorii „Avia Invest” s-a retras „Kolomenskii Zavod”, parte din grupul rusesc „Transmasholding”, cel mai mare producător de locomotive, vagoane şi material rulant feroviar din Rusia. Printre acţionarii grupului se numără şi Serghei Glinca, un prosper om de afaceri moldovean. Uzina și-a cedat cele 50 la sută din acțiuni off-shore-ului britanic „TB TEAM Management LLP” (doc). Chiar dacă modificările au fost efectuate în registrul de stat al persoanelor juridice pe 17 februarie 2014, În realitate tranzacția de vânzare-cumpărare a părții sociale din „Avia Invest” a avut loc pe 30 august 2013, chiar în ziua în care a fost semnat contractul de concesionare a Aeroportului.

Peste doar două zile, pe 19 februarie 2014, off-shore-ul își cedează pachetul de acțiuni unei companii rusești fondate cu o lună mai înainte, „Komaksavia”, care preia și 45 la sută din acțiunile ce aparțineau „Habarovski Aeroport”. Firma de la Moscova, cu un capital social de 1 300 de euro,  a devenit peste noapte deținătoarea unui pachet de 95% din acțiunile „Avia Invest”, cu un capital social de 85 de milioane de lei.

„Komaksavia” OOO

SRL  ”Komaksavia” cu un capital social de doar 100.000 de ruble ruseşti (aproximativ 2.000 de euro la acel moment) a fost fondată la începutul anului 2014 de ”Aeroportul din Habarovsk”, cu o contribuţie de 1% din capital, şi de ”UK Komaks”  – cu 99%. Fondatorul unic al ”UK Komaks” este Konstantin Basiuk. Aceste e şi preşedintele Consiliului de Administraţie la Aeroportul din Habarovsk.  În septembrie 2014, proprietar al Komaksavia devine TB Team Management LLP.

Singurul acționar al „Komaksavia” OOO este off-shore britanic, „TB TEAM Management LLP” (doc), fondat în septembrie 2012 și care are un capital social de o mie de lire sterline.  Potrivit unui extras al Camerei de Înregistrare din Marea Britanie, fondatori și asociați ai firmei sunt alte două off-shore-uri: „Dylox United LTD” (Insulele Virgine Britanice) și „ValtaraA.v.v.” (Olanda), acestea, la rândul lor, fondate de alte off-shore-uri. În raportul de înregistrare a firmei lipsesc  semnăturile persoanelor autorizate din cadrul companiei.

Pe 29 septembrie 2015, „TB TEAM Management LLP” a publicat un anunț în „Monitorul Oficial” din Londra de inițiere a acțiunilor de radiere a companiei. Peste doar o săptămână, pe 6 octombrie, off-shore-ul care controlează „Avia Invest” s-a răzgândit și a anunțat despre încetarea acțiunii de radiere. Toate acestea se întâmplau în timp ce la Chișinău, la indicația premierului de atunci Valeriu Streleț, a fost creat un grup de lucru care urma să caute soluții pentru rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău.

”Komaksavia Airport Invest” Ltd din Cipru (95%)

În septembrie 2016, firma ”Komaksavia” OOO din Moscova, care deținea 95% din capitalul Avia Invest, și-a vândut cota unui off-shore din Cipru cu denumire asemănătoare – Komaksavia Airport Invest Ltd, al cărei beneficiar este un afacerist din Moscova – Modris Karklinsh.

Aeroportul Habarovsk  deţine doar 5% din capitalul social al ”Avia Invest” (doc).

Compania cipriotă a fost înfiinţată pe 19 august 2016  și are un singur fondator: Modris Karklinsh, un moscovit în vârstă de 62 de ani, despre care nu se cunoaște aproape nimic. Administrator este bulgarul Marin Mihov Tenev. Despre administratorului Komaksavia Airport Invest Ltd, bulgarul Tenev Marin Mihov, RISE Moldova a scris că acesta are conexiuni cu omul de afaceri moldovean Vladimir Russu. Din 2003 până în 2012 Tenev a administrat compania bulgară Pergamon OOD din Burgas (Bulgaria). Aceasta are în calitate de fondatori pe Vladimir Russu şi firma Accent Electronic din Chişinău.

Schimbări în Consiliul de Administrare

Și membrii Consiliului de Administraţie al Avia Invest au fost înlocuiți. Printre ei se numără acum și Ilona Șor, mama vitregă a lui Ilan Șor, primarul din Orhei anchetat penal legat de devalizarea celor trei bănci. Structura Consiliului de Administraţie (CA) al Avia Invest s-a modificat în septembrie 2016, odată cu schimbarea proprietarilor.  În locul cetățeanului rus Mikhail Fedorov, în CA a fost inclusă Ilona Şor, mama vitregă a lui Ilan Şor. Din Consiliu mai fac parte  Arcadie Ciochină, Petru Jardan, director al ”Avia Invest” director la Aeroport Handling SRL, Boris Salov, consilier al directorului general „Avia Invest”. Salov mai conduce şi compania Euro Air SRL. Din Consiliul mai fac parte doi cetăţeni ruşi – Tatiana Semionova şi Yaroslav Ashirov, ambii reprezentând compania Aeroportul din Habarovsk.

Ilona Shor

Este fondatoare la alte companii:  Liceul Logica SRL (fondat de Asociaţia Obştească CENTRUL INTERNAŢIONAL MOLDO-ISRAELIAN DE RELAŢII ECONOMICE EXTERNE ŞI EDUCAŢIE), SRL Avantage (fondat de Ilan Șor și compania Dufremol SRL), SRL DFM (fondat de compania Dufremol), este administratoare și fondatoare la Dufremol SRL. Compania Dufremol deține toate magazinele Duty-Free de la vămile din R.Moldova, inclusive la Aeroportul Internațional Chișinău.

Investiții

SRL ”Avia Invest”  s-a angajat să investească aproape 244 milioane de euro pentru dezvoltarea Aeroportului. Deși condițiile concursului stipulau un capital social minim de 30 mln. de euro, Avia Invest deținea doar 85,1 milioane de lei. Un raport al Inspecției Financiare efectuat doi ani mai târziu, în 2015, constata că în condițiile obligației contractuale de a face, timp de 13 ani, investiții de 244 de milioane de euro (circa 5,2 miliarde de MDL) în modernizarea Aeroportului, Avia Invest va câștiga în cei 49 de ani, cât urmează să administreze AIC, venituri de cel puțin 26,6 miliarde de lei sau de cinci ori mai mult. Asta arată un calcul simplu, pornind de la veniturile înregistrate în 2014 de „Avia Invest” (544 de milioane de lei), potrivit raportului Inspecției Financiare.

 

Împrumut dubios

În 2015 „Avia Invest” împrumută 27 mln de euro de la OOO „Aрсеналь-Капитал

din Rusia.  Împrumutul, în valoare totală de 27 de milioane de euro, a fost oferit pe 18 iulie 2015, în condiții extrem de avantajoase, pe un termen de zece ani, la o dobândă de 3% anual. Firma „Aрсеналь-Капитал” a fost creată în toamna anului 2014 și este specializată în intermedieri financiare. Reprezentanții CAN care au demarat o anchetă  nu excludeau  faptul că acest împrumut ar putea reprezenta o schemă prin care banii obținuți din credite neperformante de la Banca de Economii și Banca Socială au ajuns să fie investiți la Aeroport.

SRL ”Arsenali Kapital” (OOO „AрсенальКапитал)

Înregistrătă în Moscova, str.Krasnobogatirskaya.

Compania este administrată de Vancikova Maria, director general. Fondator al companiei este lobanov Serghei Iurievici, un personaj controversat care are legături cu businesul bancar din R.Moldova (Victoriabanc), respectiv, cu Vald Plahotniuc. Presa a scris că el a fost beneficiarul final al pachetului de  39,2 % din acțiunile Victoriabanc, prin compania cipriotă Insidown LTD, până acțiunile acesteia au fost procurate de Banca Transilvania.

Rolul real al lui Serghei Lobanov în mediul de afaceri din Moldova, potrivit publicaţiei ruse Novaia Gazeta, ar fi legat de proiecte comune cu Ilan Shor, care au o relaţie specială cu activitatea vamală, livrările de mărfuri moldoveneşti către Rusia şi organizarea magazinelor duty-free.

Compania  SRL ”Arsenali Kapital” face parte din grupul de companii rusești ”Arsenali”, condus de Serghei Lobanov. Din acest grup mai fac parte companile ”Nefteprombanc” (ООО «Нефтепромбанк»), ”NPB Lizing” (ООО «НПБ-Лизинг»).

Presa rusă a scris că Lovanov este ginerele fostului director al Serviciul Vamal al Federației Ruse Beliyaninov Andrei, care și-a pierdut funcția în urma unor perchezii într-un scandal cu contrabanda cu alcool.

Compania lui Lobanov a obținut contracte grase cu Vama și, respetiv, s-a ridicat foarte repede în ultimii trei ani.

Anchete

Serviciul prevenirea și combaterea spălării banilor din cadrul Centrului Național Anticorupție a inițiat în 2015 o anchetă și urma să stabilească proveniența celor cinci milioane de euro care au fost vărsate de companiile rusești în capitalul social al „Avia Invest”. „Una din versiuni este că aceste mijloace financiare provin din banii sustrași din băncile problematice gestionate de către Ilan Șor”, indica într-o notă informativă, emisă ът 2015 de șeful CNA de atunci, Viorel Chetraru. În  decembrie 2016, în cadrul audierilor parlamentare, Chetraru și-a menținut poziția. „O parte din banii băncilor s-au întors în țară, inclusiv în Aeroport. Comisia specială care investighează acest caz ne va spune clar cine sunt beneficiarii direcți ai acestor bani”, puncta Chetraru.

Chetraru a trimis o notă informativă Premierului Valeriu Streleț, cel care l-a succedat pe Iurie Leancă la șefia Guvernuuli, în care se menționa că ”decizia Guvernului din 30 mai 2013, privind concesionarea Aeroportului, a fost luată în lipsa avizelor de la mai multe ministere, printre care cel al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, al Afacerilor Interne, Serviciului de Securitate etc. Potrivit raportului CNA, revizorii Inspecției Financiare au stabilit că „Avia Invest” nu a făcut investiții în dezvoltarea Aeroportului, dar în schimb a cheltuit 430 de milioane de lei, obținuți din activitatea aeroportuară. Mai mult, SRL „Avia Invest” a avut mai multe tranzacții cu întreprinderi ale grupului Șor, care nu au nicio legătură cu serviciile aeroportuare, cum ar fi donarea a 9,3 milioane de lei pentru Clubul de fotbal „Milsami”, împrumuturi pentru „Dufremol”, „Aviaconsulting” etc”.

CNA recomanda anularea taxei de 9 euro prercepută „ilegal” pentru modernizare de la fiecare pasager la plecare și inițierea procedurii de anulare a contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Motivul invocat de CNA este că acest contract a fost semnat între Agenția Proprietăți Publice și SRL Avia Invest” și nu cu SA „Aeroportul din Habarovsk” și SA „Kolomensky Zavod”, care au fost desemnate câștigătoare ale licitației.

Premierul Valeriu Streleţ a insistat asupra anulării contractului de concesionare, bazându-se raportul al CNA. Succesorul său,  Chiril Gaburici,  a insistat, la fel, în mandatul său, pe necesitatea rezilierii contractului, pe motiv că o parte din banii scoşi de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank ar fi ajuns pe contul firmei „Avia Invest”, care a concesionat Aeroportul şi în spatele căreia ar sta omul de afaceri, acum primar de Orhei, Ilan Shor.

Reconstrucții la AIC și firme rusești

De toate lucrările de construcții și modernizare la AIC se ocupă firma de construcții „Exfactor Grup”, angajată de „Avia Invest” în calitate de antreprenor general. În perioada în care firma s-a apucat de lucrări, fondatorul „Exfactor Grup”, Vladimir Tonu, a creat o nouă companie, „Exfactor Grup Construct”, care a preluat afacerile cu „Avia Invest”. Timp de un an, „Avia Invest” i-a transferat firmei lui Tonu circa 20,683 de milioane de euro pentru lucrările de la Aeroport, iar pe 19 decembrie 2014, „Avia Invest” și-a luat angajamentul de a mai transfera firmei  încă 262,8 milioane de lei, plată în avans. În aceeași zi, „Exfactor Grup Construct” a semnat un contract prin care aceste 262,8 milioane de lei au fost transferate în avans companiei „Aviaconsulting” care și-a luat angajamentul să livreze 21905,7 tone de bitum, chiar dacă printre genurile de activitate declarate se regăsesc prestarea serviciilor aviatice și de consultanță, nu și lucrări de construcții.  Potrivit datelor di presă, compania nu a livrat bitum-ul. După raportul CNA, procuratura a inițiat o cauză penală împotriva SRL ”Avia-Invest” care este vizată și partea cu transferurile făcute către compania „Aviaconsulting” SRL.

„Aviaconsulting” SRL

Datele Camerei  Înregistrării de Stat arată că „Aviaconsulting” a fost fondată pe 30 septembrie 2014, cu două luni înainte de a deveni subantreprenor la Aeroport. Firma îl are în prezent în calitate de fondator și administrator pe cetățeanul rus Vladimir Țițenia, care administrează în Rusia o altă companie, „Promgarant”, care își are sediul lângă Ambasada R. Moldova la Moscova, pe str. Kuznețki Most 21/5.

La momentul înregistrării, „Aviaconsulting” a avut însă un alt administrator. Este vorba despre Halter Mathias, care în prezent deține funcția de manager în compania de asigurări a lui Ilan Șor, „Klassika Asigurări”.

Transferuri dubioase către firmele dministrate de Ilan Shor

În perioada 2013-2015, „Avia Invest” a procurat servicii de asigurare în valoare de peste 15 milioane de lei de la „Klassika Asigurări”, companie care aparține lui Ilan Șor. În perioada rspectivă Ilan Shor era președintele Consiliului de Administrare la ”Avia Invest”.

Cele mai generoase donații au ajuns însă la clubul de fotbal al lui Ilan Șor, „Milsami Orhei”. Din 2013 și până anul acesta, echipa de fotbal a fost sponsorizată de „Avia Invest” cu 10,5 milioane de lei, iar în 2014, prin patru contracte semnate între „Milsami” și compania cesionară a AIC, clubul de fotbal a primit un împrumut fără dobândă în valoare de peste cinci milioane de lei pentru un an de zile. Cele zece milioane de lei, oferite anterior, au ajuns inițial pe conturile clubului de fotbal sub formă de împrumuturi fără dobândă. Dar, ulterior, „Avia Invest” a semnat un contract prin care s-a dezis de returnarea banilor, pe care i-a calificat drept ajutor acordat echipei de fotbal.

De menționat că  vicepreședinte al FC „Milsami” este Petru Jardan, directorul Aeroportului Internațional Chișinău, iar contabilă-șef a clubului de fotbal este soția acestuia, Alexandra Jardan.

În lista companiilor care au beneficiat de donații din partea cesionarului Aeroportului se regăsește SRL „Nobil-Club”, companie legată de numele ex-prim-vicepreședintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Firma a beneficiat de o donație în valoare de 71,2 mii de lei din partea „Avia Invest”.

În paralel, și AIC a făcut în ultimii ani câteva donații pentru Federația de Tenis a Moldovei (17 mii de lei), condusă de Marina Tauber, al cărei nume figurează în raportul „Kroll” privind furtul din sistemul bancar moldovenesc. Tenismana este acuzată că ar fi procurat un pachet de acțiuni la „Unibank”, gestionat ulterior de Ilan Șor, folosind în acest sens un împrumut bancar dubios. În 2018 Marina Tauber a devenit prim arita din partea Partidului Shor in satul Jora de Jos, raionul Orhei.

Detalii din rapoartele organelor de control 

CNA a constatat că nu sunt atrase investiții din afară în modernizarea aeroportului, că cele care se fac provin din profiturile obținute de aeroport și că o parte din banii aeroportului au fost direcționați spre clubul de fotbal Milsami Orhei al lui Ilan Shor.

Un audit al Curţii de Conturi din 2016 estima investițiile realizate în Aeroportul concesionat, până la începutul acestui an,  la circa 946,0 milioane lei (46,3 milioane euro potrivit Curţii de Conturi), fiind însă recepţionate lucrări de 208 milioane lei, iar pentru altele, care sunt în curs de execuție, fiind efectuate plăți în avans de 738 milioane lei.

Transferurile dubioase catre anumite organizatii si agenti economici au facut obiectul unui dosar penal pornit de Procuratura Generala, despre care acum nu se aude nimic (doc Avia Invest – dosar Procuratura).

Din 2017 numai de bine despre Aeroportul Internațional Chișinău   

Despre anchetele pornite de CNA și Procuratura Generală din 2017 nu se mai vorbelte. La fel, nimeni nu mai cere rezilierea contrectului de cesiune. Agențiile de presă guvernamentale, dar și cele pro-ruse, care il promovează pe Igor Dodon și Ilan Shor vorbesc doar despre realizări mari la Aeroportul Chișinău.

Ca rezultat al reconstrucţiei efectuate, a fost dat în exploatare primul segment al pistei de decolare/aterizare care va permite aeroportului să primească, în viitor, toate tipurile de aeronave, fără limitare. În acelaşi timp, pe această porţiune, a fost modernizat şi sistemul de balizaj. Lucrările de reconstrucţie a pistei, a peronului, a căilor de rulare şi a terminalului de pasageri continuă şi au loc în condiţii de neîntrerupere a operaţiunilor aeroportuare.

Totodată, în peste 20 de ani, investiţiile statului în dezvoltarea întreprinderii de stat Aeroportul Internaţional Chişinău au fost de aproximativ 12 milioane de dolari, ceea ce este de aproape 5 ori mai puţin faţă de cele atrase de către concesionar în timp de trei ani.

Timp de trei ani, fluxul de pasageri pe Aeroportul Internaţional Chişinău a fost majorat aproape de două ori.

Cercetarea sociologică a companiei „IMAS” a demonstrat că peste 80 la sută din călători sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de schimbările care au avut loc la Aeroportul Internaţional Chişinău.