Viceprimarul Sectorului 1, Daniela Popa, implicată în afacerile de curățenie

Una dintre firmele șefului organizației UNPR Sector 1, Gheorghiță Liviu Goncea, s-a pricopsit cu un contract de aproximativ 520.000 lei pentru a face curățenie în Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia. Viceprimarul Sectorului 1, Daniela Popa, apare ca persoană de contact, deși oficial nu are nici o legătură cu firma de curățenie care a câștigat contractul de curățenie.

Daniela Popa

În aprilie 2016, Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia a anunțat că scoate la licitație un contract cadru de prestări servicii de curățenie. Deși pe piață sunt foarte multe firme specializate în curățenie s-au înscris doar două firme. După ce au fost analizate dosarele, una dintre firme a fost eliminată. În joc a rămas doar firma Hera Cleaning din București, care a câștigat contractul în valoare de 519.140 lei.

Dar, societatea Hera Cleaning nu este la primul contract cu Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia. Primul contract în valoare de 184.000 lei l-a semnat în 2010 pentru a face curățenie în birourile spitalului. Până în anul 2015 a mai primit alte șapte contracte în valoare de aproximativ 425.000 euro.

Conform unui articol publicat de România Liberă, până în mai 2008, firma Hera Cleaning se numea Damian Servicii SRL și era deținută de George Damian. Acesta, însă, și-a cesionat părțile sociale ale Damian Servicii SRL către Luiza Chitaru și Ioana Goncea, iar cele două au și schimbat numele firmei în Hera Cleaning SRL. După 2008, Luiza Chitaru și Ioana Goncea au părăsit firma și și-au lăsat în loc părinții: Florica Chitaru, respectiv Gheorghiță Liviu Goncea.

Din anunțul de atribuire a contractului am aflat numele persoanelor delegate de firmă să răspundă de acest contract: Marcela Popa și Daniela Popa. Totodată, este trecut și un număr de telefon mobil la care răspunde Daniela Popa.

Daniela Popa a fost aleasă în funcția de viceprimar al Sectorului 1 pe 29 iunie 2016, dar din declarațiile de avere și interese nu rezultă că ar avea oficial vreo legătură directă cu firma Hera Cleaning din București.

Am sunat la numărul de telefon mobil care apare în anunțul de atribuire a contractului și a răspuns Daniela Popa. Aceasta s spus inițial că o confundăm. „Îmi pare rău cred că mă confundați. Nu, nu mă ocup. Cred că este o greșeală”. După ce i-am comunicat că datele ei figurează în anunțul de licitație, viceprimarul Daniela Popa a spus să o lăsăm să verifice. Ulterior nu a mai răspuns la telefon.

Gheorghiță Liviu Goncea: „M-a băgat în toate ziarele că sunt eu principalul handicap al României”

În schimb, Gheorghiță Liviu Goncea a declarat „ce să îți fac eu ție? Nu e de ajuns că ați încercat să mă băgați în locul lui Hexi Pharma? Voi încercați să-i acoperiți pe ăia cu mine? Hai, fugi cu ursul de aici”.

Gheorghiță Liviu Goncea

Ulterior, Gheorghiță Liviu Goncea a revenit cu un telefon: „Prietene cum te cheamă să știu și eu cu cine vorbesc. Băi, prietene, a mai fost unul acum trei luni de zile care m-a întrebat același lucru, de la televizor, care m-a băgat în toate ziarele că sunt eu principalul handicap al României. Că eu am încercat să vă curăț pe toți din România. Poți să mă lași tu pe mine în pace. Tu poți să mă lași pe mine în pace că eu m-am săturat de voi. Te rog mult de tot, lasă-mă în pace! Caută-mă, știi unde mă aflu, vino peste mine, fă ce vrei, reclamați-mă dar nu mă mai suna. Nici alții din lumea ta”.

Dar, pentru a înțelege cum a ajuns Daniela Popa în funcția de viceprimar și legăturile acesteia cu Gheorghiță Liviu Goncea ne reîntoarcem la alegerile locale din iunie 2016.

Angajații lui Goncea au ajuns consilieri locali

Pentru alegerile locale din iunie 2016 s-a format alianța PSD + UNPR, cele două partide având liste comune de candidați. Pe listele alianței, Gheorghiță Liviu Goncea, în calitate de șef al organizației UNPR Sector 1, a candidat pentru un post de consilier local. Dar, nu singur. I-a pus pe listă și pe angajații săi, George Damian și Daniela Popa, care îi sunt subordonați și pe linie de partid. După ce au fost aleși consilieri locali, Gheorghiță Liviu Goncea a ținut să o promoveze pe Daniela Popa în funcția de viceprimar al Sectorului 1.

Conform declarației de interese depusă de Gheorghiță Liviu Goncea, acesta este asociat la firmele MIT Motors International, KIA Rom Auto, Isuzu RomAuto, Hera Cleaning, Baltic Marine Grup și Pandora Turism Rural. Totodată, a declarat că este administrator la firmele Hera Cleaning, Baltic Marine Grup, Pandora Turism Rural și MIT Motors.

Viceprimarul Daniela Popa a menționat în declarația de interese că este secretar general al UNPR Sector1. Totodată, în declarația de avere a menționat că este manager project la Pensiunea Nuferilor din Ilfov, și că a încasat salariu de la Pandora Turism Rural SRL. Pe această firmă, Goncea a accesat fonduri europene în valoare de 300.000 lei pentru a construi pensiunea din localitatea ilfoveană Snagov.

Celălalt consilier local, George Damian este vicepreședinte la UNPR Sector 1, dar și director de marketing și vânzări la KIA Motors, o altă societate la care este asociat Goncea.