Senatoarea cu opt case și conexiunile periculoase

Senatoarea PNL Doina Anca Tudor este una dintre cele mai bogate femei din Parlamentul României. Ea a acordat împrumuturi în nume personal în valoare de 432.000 euro. Printre cei care au beneficiat de împrumuturi din partea senatoarel se află și consultantul fiscal Rodica Mîndroiu, asociată cu Pepy Daniel Nicolae, cel care a fost considerat mâna dreaptă a lui Nicu Gheară. Mândroiu a administrat și una dintre afacerile lui Sorin Săpunărescu, condamnat în Germania pentru trafic de droguri la începutul anilor 2000.

Doina Anca Tudor

Procurorii anticorupție o acuză de senatoarea Doina Anca Tudor de complicitate la luare de mită pentru că l-a ajutat direct pe Daniel George Tudor, preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), să primească 200.000 euro dintr-o șpagă de 300.000 euro. Banii au fost dați lui Daniel George Tudor pentru a favoriza o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control. Fostul șef al CSA, Daniel George Tudor a fost reținut de procurorii anticorupție pentru 24 de ore.

Totodată, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Koveși, a cerut sesizarea Senatului României pentru încuvințarea reținerii și arestării preventive a senatoarei Doina Anca Tudor, pentru acuzația de complicitate la luare de mită.  Conform procurorilor, “în perioada martie-mai 2013, inculpata Tudor Doina Anca l-a ajutat în mod direct pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control”. În același dosar, anchetatorii au dispus reținerea lui Daniel George Tudor și a lui Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului României.

Împrumuturi controversate

Doina Anca Tudor a fost aleasă senator al României în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr.10 Buzău, în anul 2012. Pe atunci era căsătorită cu Daniel George Tudor, fost președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), considerat un apropiat al senatorului Gabriel Oprea. Potrivit unor surse neoficiale, procurorii anticorupție i-ar fi cerut să-l denunțe pe senatorul Gabriel Oprea, dar deocamdată nu a scris nici un cuvânt.

Deși a divorțat, senatoarea nu a făcut oficial partajul bunurilor deținute împreună cu Daniel George Tudor. Potrivit declarației de avere din iunie 2015, senatoarea Doina Anca Tudor deține împreună cu Daniel Tudor George cinci terenuri intravilane în București, un teren de 62.736 metri pătrați în localitatea ilfoveană Ciorogârla, plus în Otopeni un teren de 35277 mp. În plus, senatoarea mai deține singură un teren de 1333 mp în Snagov. Pe lângă terenurile din București – Ilfov, mai are în Buzău un teren de 48750 mp și un altul de 25.000 mp. Nici la capitolul case nu stă rău. Numai în București deține patru vile și un apartament, un alt apartament de 120 mp în Miami – Florida, o casă de vacanță în Snagov, plus o casă în Vâlcea.

Din anul 1980 până în 2011 a strâns bijuterii în valoare de 40.000 euro și ceasuri în valoare de 30.000 euro.

La capitolul bani, are nu mai puțin de 14 conturi deschise pe numele său în care sunt depuși aproximativ 425.000 euro, 30.000 dolari SUA și vreo 15.000 lei. Interesant, în anul 2014 a deschis patru depozite bancare în care a depus câte 100.000 euro în fiecare. Pe lângă bani, deține și hârtii de valoare de 300.000 USD la BRD.

Senatoarea Doina Anca Tudor a declarat că deține acțiuni sau părți sociale la firmele White Tie SRL și Fillo Diretto International Romania SRL.

În plus, senatoarea Tudor a acordat cinci împrumuturi în nume personal. Soții Cristina și Răzvan Dobrescu au primit 7000 euro, Rodica Mîndroiu – 100.000 euro, Andrei Bustuc a primit 350.000 euro din care Doina Tudor i-a dat jumătate din sumă, Tiberiu Stavarus a primit 100.000 euro și Bogdan Niculae 50.000 USD.

Cel mai mult ne-a atras atenția împrumutul acordat Rodicăi Mîndroiu. Aceasta a fost inspector în Ministerul de Finanțe, apoi consilieră la Parlament. Rodica Mîndroiu are o firmă de contabilitate și este asociată cu Pepy Daniel Nicolae, cunoscut ca mâna dreaptă a lui Nicu Gheară. Despre afacerile lui Nicu Gheară puteți citi AICI.  În plus, Mîndroiu a administrat clubul Karma controlat de Sorin Săpunărescu. Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație a scris despre afacerile lui Sorin Săpunărescu AICI.