Daciana Sarbu`s Confectionery was closed after the information came out that it had no operating license

La o zi după ce Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație a scris, în exclusivitate, că “Mara Mura” (o cofetărie din centrul Bucureștiului deținută de Daciana Sârbu) nu deține autorizație de funcționare, localul soției fostului premier Ponta a fost închis. Procedura de autorizare este încă în lucru la Primăria Sector 1.

Primăria Sectorului 1: “Inspectorii nu au găsit activitate economică”

“Închis! Vă mulțumim pentru înțelegere!”, aceasta este inscripția de pe ușa “Mara Mura”, scrisă de mână cu marker alb. Cofetăria a funcționat în ultimele două-trei săptămâni, adică a produs și vândut dulciuri, în ciuda faptului că nu avea autorizație de funcționare. Din punctul de vedere al Primăriei Sector 1, însă, situația nu poate duce la sancțiuni. “Am primit o sesizare de la dumneavoastră că acea cofetărie de la adresa Benjamin Franklin, numărul 5, nu deține autorizație, așa că au fost trimiși acolo, pe 4 noiembrie, inspectori ai Poliției Locale. Inspectorii au constatat că nu există activitate economică la acea adresă și au lăsat o invitație pentru administratorul societății să se prezinte la Poliția Locală Sector 1. Inspectorii s-au prezentat din nou la acea adresă pe 5 noiembrie, dar nici de data asta nu au găsit activitate economică la cofetărie, așa că au lăsat din nou o invitație pentru administrator. Firma a depus o cerere de autorizare la Primăria Sector 1, dar autorizația nu a fost încă emisă. Din punctul nostru de vedere, cofetăria nu a funcționat până acum și nu poate fi sancționată”, a spus, pentru CRJI, Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sector 1.

Foto: Mariana Bechir (Facebook)

Cofetări Dacianei Sârbu, de fapt, a funcționat ilegal

De fapt, sesizarea din partea Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație, conform căreia “Mara Mura” nu ar avea autorizație de funcționare, nu a existat. CRJI doar a trimis o solicitare oficială Primăriei Sector 1 pe 3 noiembrie prin care a cerut date despre autorizația de funcționare a cofetăriei. În ziua următoare, chiar Biroul de presă al Primăriei Sector 1 a informat CRJI că “Maramura” nu este autorizată iar efectul a fost decizia Primăriei Sector 1 de a trimite inspectorii Poliției Locale la adresa Benjamin Franklin, numărul 5.
CRJI deține informații certe că “Maramura” a funcționat în ultimele săptămâni și chiar a stat de vorbă cu clienți ai cofetăriei, ceea ce înseamnă că “Maramura” a funcționat ilegal. Dar Primăria Sector 1 nu e interesată de fraudă. “E atribuția altor instituții să verifice dacă acea cofetărie a avut activitate economică, nu a noastră”, a spus, sec, Alexandru Ichim.