Colectiv funcționa ilegal din 2013

Clubul Colectiv a fost inaugurat pe 14 septembrie 2013, ocazie cu care au concertat Wankelmut (Berlin, Germania), OK Corral (București), Charlie Boy Rabbit King (București), AMON (București).

De atunci și până la data de 14 ianuarie 2015, când s-a obținut autorizația de funcționare de la Primaria Sectorului 4, Clubul Colectiv a organizat zeci de concerte, evenimente și un revelion.

În zilele de 14 septembrie 2014 și 13 septembrie 2015, Clubul chiar a sărbătorit un an, respectiv doi ani de la inaugurare. (Toate aceste informații se regăsesc pe site-ul și pe pagina de facebook ale Clubului Colectiv.)

Vă reamintim că firma pe care funcționa clubul, Colectiv Club SRL a fost înființată în data de 6 octombrie 2014, contractul de locațiune cu Pionierul SA (pentru hala din strada Tăbăcăriei numărul 7) a fost încheiat la data de 30 septembrie 2014, iar autorizația de funcționare a fost eliberata de Piedone în data de 14 ianuarie 2015. Cam haos, nu? Nici un act și nici o activitate nu respecta o cronologie normala și logică.

În tot acest timp, zeci de artiști și mii de oameni de bună credință au trecut pragul clubului neștiind că își riscă viața, iar patronii clubului au vândut nestingheriți bilete de intrare și bături la bar.

În același timp, autoritățile române în frunte cu Primăria și ISU erau interesate de cu totul altceva decât de verificarea clubului. Deși ISU a mai trecut pe acolo, în urmă cu exact un an, când a mai avut loc un puternic incendiu în incinta Pionierul SA, la un depozit de covoare.

Citiți aici ce trebuia să facă autoritățile pentru a evita tragedia din Colectiv.